Nadere uitleg

Sinds 1 maart 2009 is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen wanneer  u minderjarige kinderen hebt en uit elkaar gaat. Het maakt hierbij niet uit of u getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwonend bent.  In het plan staan alle afspraken die u en uw ex-partner hebben gemaakt over jullie kinderen. In het ouderschapsplan moeten in ieder geval afspraken staan over:

  • Hoe u de zorg en opvoeding regelt en hoe u de omgang met de kinderen regelt.
  • Hoe u elkaar informeert over belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld de schoolkeuze of medische onderwerpen.
  • De kosten van de verzorging en opvoeding van minderjarige kinderen (kinderalimentatie).

Indien u in goede harmonie samen een ouderschapsplan kunt en wilt opstellen, kunt u dit samen met uw gezamenlijk mediator of advocaat doen. Ook kunt u dit helemaal zelf doen door bijvoorbeeld een kant en klaar ouderschapsplan op internet te downloaden. Onlineouderschapsplan.nl biedt u een mogelijkheid om zelf een maatwerk ouderschapsplan op te stellen zonder dat dit u veel kostbare tijd kost bij uw mediator of advocaat. Door een uitgebreide vragenlijst kunt u samen met uw ex-partner in één keer alle onderwerpen doornemen.  U weet zeker dat u niets vergeet én u weet zeker dat het ouderschapsplan aan alle juridische eisen voldoet, met het belang van uw kind(eren) voorop!

Goede afspraken maakt u vooral door uit te gaan van uw rol als vader en moeder in plaats van ex-partner. Door afspraken eenduidig en volledig vast te leggen, wordt het risico op misverstanden of conflicten tot een minimum teruggebracht.

Zoals gezegd geldt hiervoor wel de basisvoorwaarde dat u beiden de intentie heeft om er gezamenlijk uit te komen. In alle andere gevallen zult u aangewezen zijn op uw eigen advocaat en zal het ouderschapsplan op basis van een lange en kostbare procedure vastgesteld worden.

Nadere_uitleg_-onlineouderschapsplan.nl.jpg

Nu een ouderschapsplan maken

Snel,  eenvoudig en professioneel!

Bij vragen, onduidelijkheden, tips of adviezen helpen wij u graag.

Onze video en overige contactgegevens.Onlineouderschapsplan.nl
Adres: Postbus 114
5330 AC Kerkdriel
Telefoon: 0418-633020